Кашуто е вид ядка, която идва от дървото Anacardium occidentale, което е родом от Бразилия. Дървото дава плодове, подобни на ябълки, които съдържат една или повече семена, известни като кашу. Ядката е обвита в двойна черупка, която трябва да бъде премахната преди консумация. Кашуто е добър източник на здравословни мазнини, протеини, въглехидрати и различни витамини и минерали, включително мед, желязо и цинк. Те също така съдържат антиоксиданти, които могат да предпазят клетките от увреждане. Консумирането на кашу може да помогне за контрол на кръвната захар, да намали възпаленията и да подобри работата на сърцето. Освен това някои проучвания показват, че кашуто може да има ползи за здравето на костите и мозъчната функция.
Хранителна стойност:
В 100 гр. кашу мазнините са 43,85 гр., въглехидратите 30,19 гр., а съдържанието на протеин е 18,22 гр.
Калориите са 553 кал. на 100 гр.